Pers

Sinds 1996 zet GAMS België vzw zich in voor het afschaffen van vrouwelijke genitale verminking in België en de rest van de wereld. Ons team werkt samen met betrokken gemeenschappen en doet aan preventie, steun, vorming en pleidooi. GAMS België vzw is lid van het End FGM Europese netwerk en van het Inter-Afrikaans Comité tegen schadelijke praktijken (CIAF).

       


Medias

 1. Logo .png
 2. Hoe te praten over vrouwelijke genitale verminking?
 3. Prevalentie van VGV in de wereld (kaart)

Ontdek de nieuwe prevalentiestudie van in België wonende vrouwen en meisjes die vrouwelijke genitale verminking ondergingen of het risico lopen om verminkt te worden, 2022.


Perscontact

 • Katrien De Koster (NL & ENG)
  Coördinatrice helpdesk Vlaanderen
  0495 93 93 18
  katrien@gams.be
 • Fabienne Richard (FR & ENG)
  Directrice GAMS België en referentievroedvrouw VGV
  0473 41 06 91
  fabienne@gams.be
 • Wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur dan een e-mail naar communication@gams.be

Contact ons!


Recente persberichten

5 februari 2021 – Strijd tegen vrouwelijke genitale verminking in België: grote verschillen tussen de regio’s die de preventie ondermijnen en kinderen in gevaar brengen

4 december 2020De Europese Unie moet ervoor zorgen dat vrouwen met een migratieachtergrond die te maken hebben met gendergerelateerd geweld, toegang krijgen tot steun en deze toegang behouden (in het Engels)

23 november 2020De nieuwe Belgische regering geeft aan de maatregelen rond preventie en ondersteuning van vrouwen met een migratieachtergrond die geconfronteerd worden met geweld op de voorgrond zet


GAMS België in de pers