U bent een professional

Welkom op onze pagina gewijd aan professionals (m/v/x)  die zich inzetten tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV). Deze pagina is ontworpen om aan uw vragen te voldoen en essentiële tools en informatie te bieden.

Bronnen

Of u nu op zoekt bent naar educatieve bronnen, informatieve video’s, aangepaste trainingen of praktisch advies, hier vindt u een centraal punt om uw vaardigheden te versterken, uw begrip te vergroten en uw betrokkenheid bij de preventie en afschaffing van VGV te verbeteren.

Sluit u aan bij ons in onze gezamenlijke missie om bewustwording, educatie en positieve verandering te bevorderen in de strijd tegen VGV!

Wat is VGV?

Vrouwelijke genitale verminkingen, ook wel bekend als vrouwenbesnijdenis, zijn “ingrepen die de externe geslachtsorganen van vrouwen opzettelijk veranderen of beschadigen om niet-medische redenen”. (WHO, 2014)

Ik zoek naar tools

Verken onze diverse bronnen, gaande van juridische documenten tot informatieve video’s, en van diepgaande studies tot inspirerende colloquium.

E-Campus

Op komst!

De detectometer

De detectometer is bedoeld voor professionals (m/v/x). Het heeft als doel een oriëntatieprotocol op te stellen, helpt bij het identificeren van acties die moeten worden ondernomen om meisjes te beschermen en een follow up te verzekeren van een meisje dat al besneden is en van haar zussen die risico lopen, in gesprek indien mogelijk, met de ouders en het kind.

Ik wil me laten opleiden

GAMS België investeert in trainingen voor professionals die in contact komen met personen die getroffen zijn door VGV, in verschillende sectoren zoals sociaal werk, gezondheidszorg, onderwijs, asiel, politie en kinderopvang.

Multidisciplinair begeleiding

De twee multidisciplinaire ziekenhuizen in België begeleiden op een holistische wijze vrouwen en meisjes die vrouwelijke genitale verminking hebben ondergaan.

Geweld op basis van geslacht in het asielcontext

Het “GBV & Asylum” platform omvat 15 fiches met als doel de identificatie en begeleiding van personen die slachtoffer zijn geweest van geweld op basis van geslacht (fysiek, psychologisch en/of seksueel) in het volledige opvangnetwerk in België te verbeteren.

Exit