Onze tools

Ontdek onze educatieve en interactieve tools die zijn ontworpen om bewustwording te creëren en te informeren. Met behulp van onze tools neemt u actief deel aan de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking.

U vindt ook andere publicaties en tools op de website van de Gezamenlijke Strategieën tegen VGV

Woestijnbloem

Deel 1

Het bekijken van de film “Woestijnbloem” waarin het verhaal van Waris Dirie wordt verteld, gevolgd door een discussie. De facilitator kan de hele film tonen of bepaalde fragmenten selecteren.

Deel 2

Het debat wordt gestimuleerd door stellingen, waarbij taboes uiteindelijk verdwijnen. In de spelgids worden de nodige informatie rond de behandelde thema’s opgesomd om te praten over taboe-onderwerpen.

Praatplaten

Vrouwelijke genitale verminking
en gendergerelateerd geweld

Dit hulpmiddel is bedoeld voor een doelgroep die leert lezen of schrijven, of voor een doelgroep die Frans leert (in de klas of in groepsverband).

Veel leden van de betrokken gemeenschappen volgen dergelijke opleidingen (integratie, DASPA, alfabetisering), wat een ideaal kader zal zijn om het vraagstuk van vrouwelijke genitale verminking aan te pakken.

 

Ganzenspel

Vrouwelijke genitale verminking, ontrafeld en ontkracht

De jongeren worden aangezet om kritisch stil te staan bij VGV, geweld en discriminatie, die aanwezig zijn in het dagelijks leven.

In de handleiding werd de nodige informatie omtrent de behandelde thema’s op een overzichtelijke manier opgenomen.

Beschikbaar via info@gams.be.

 

Exit