GAMS BELGIË

Onze bronnen

Wij presenteren onze Expertise- en Bronnenbibliotheek. Deze pagina vormt een rijke en gevarieerde etalage, waarin de vruchten van vele jaren werk zijn verzameld.

Ontdek onze diverse bronnen, variërend van juridische documenten tot informatieve video’s, diepgaande studies en inspirerende symposia.

Verken, leer en deel!

We hebben ook een uitgebreide bibliotheek met publicaties en informatie in ons kantoor in Brussel. Deze bibliotheek is toegankelijk voor iedereen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De documenten kunnen niet worden uitgeleend, maar je kunt ze scannen of de pagina’s die je interesseren kopiëren. Hier is wat beschikbaar is in onze bibliotheek

Juridische middelen

Deze bronnen vormen waardevolle hulpmiddelen voor juridische professionals.

Prevalentiestudie

Duik in onze prevalentiestudies van vrouwelijke genitale verminking in België. Deze cruciale gegevens ondersteunen ons pleidooi, sturen onze interventies aan en versterken ons algemeen begrip van deze praktijk.

VGV-Traject

Dit VGV-Traject heeft als doel een gemeenschappelijke benadering te creëren met betrekking tot de identificatie en begeleiding van vrouwen/meisjes die asiel aanvragen en die verblijven in een opvangstructuur van de Belgische staat, die te maken hebben gehad met vrouwelijke genitale verminking (VGV) of het risico lopen. U zult er ook hulpmiddelen vinden voor het identificeren en begeleiden van de betrokken personen.

Onze publicaties

Ontdek een gevarieerde collectie informatieve brochures, flyers, boeken en strips, allemaal ontworpen om bewustzijn te creëren en educatie te bieden over het probleem van vrouwelijke genitale verminking.

Tools

Ontdek onze educatieve en interactieve tools ontworpen om bewustzijn te creëren en te informeren.

Colloquium

Herbeleef de hoogtepunten van onze colloquium, waar nationale en internationale experts samenkomen om hun kennis, ervaringen en innovatieve ideeën te delen.

Binnenkort beschikbaar!

Video's

Ontdek onze collectie video’s, ontworpen om bewustmaking te creëren, te informeren, op te leiden en mentaliteitsverandering te bewerkstelligen. Deze video’s streven ernaar de reikwijdte van onze boodschap te vergroten en diverse doelgroepen te bereiken.

Ontdek ons YouTube-kanaal

Desinfibulatie

Dankzij onze video’s over desinfibulatie in de talen van de betrokken gemeenschappen, kunt u zich informeren over de medische en sociale aspecten van ontinfibulatie. Onze video’s verstrekken essentiële informatie aan professionals en betrokken gemeenschappen.

Ontspanning

Ontdek ontspanningstools ontworpen om gemeenschappen te begeleiden. Deze hulpmiddelen zijn bedoeld om een ruimte van welzijn te bieden.

Wij zijn hier

Wil je een vrouw of meisje helpen die het risico loopt besneden te worden? Loop je zelf het risico besneden te worden? Heb je iemand nodig om mee te praten? Vrees je een besnijdenis voor jezelf of voor iemand in je omgeving en weet je niet wat te doen?

Neem contact met ons op via +32 (0)2 219 43 40 of stuur ons een bericht met het formulier hierboven.

U wilt liever gecontacteerd worden

Exit