Onze publicaties

Ontdek een gevarieerde collectie informatieve brochures, flyers, boeken en strips, allemaal ontworpen om bewustzijn te creëren en te informeren over het probleem van VGV (vrouwelijke genitale verminking). Met behulp van deze materialen streven we ernaar bewustzijn te vergroten en educatieve bronnen te delen.

Geïnteresseerd?

Als u onze publicaties op papier wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@gams.be waarin u aangeeft welke brochures u wenst, de hoeveelheid en het afleveradres (of als u ze wilt ophalen bij ons hoofdkantoor in Molenbeek).

U vindt ook andere publicaties en hulpmiddelen op de website van de Gezamenlijke Strategieën tegen VGV

Sur les règles, je me pose des questions

Deze brochure, gemaakt door de deelnemers van de ‘Réunion Mensuelle’-activiteit van GAMS België, heeft als doel menstruatie uit te leggen. Beschikbaar via info@gams.be.

Illustrations : ©Clarice.

Pratiques et coutumes autour de la naissance et l’accueil du bébé

Tijdens de trainingen georganiseerd door GAMS België voor de teams van ONE (Office de la Naissance et de l’Enfance) kwam de behoefte naar voren voor PEPs (Partners Kinderen – Ouders) om een beter begrip te hebben van de verschillende praktijken rondom geboorte en de verwelkoming van het kind in landen die betrokken zijn bij VGV (vrouwelijke genitale verminking), om hen te ondersteunen in hun werk en communicatie met ouders.

Le mariage forcé… Et ma dignité dans tout ça ?

Deze brochure is gemaakt in samenwerking met betrokken vrouwen om gedwongen huwelijken als een vorm van geweld aan de kaak te stellen.

Ze willen dat deze brochure een instrument wordt om de praktijk zichtbaar te maken en de representaties ervan af te breken, die 88% van de meisjes en vrouwen wereldwijd beïnvloedt.

Nos filles sans excision

Een brochure ter bevordering van de dialoog tussen ouders en professionals (m/v/x) uit de vroege kinderjaren om vrouwelijke genitale verminking tegen te gaan.

Deze tool kan worden gebruikt tijdens consultaties met de “ONE”, in crèches en in de gezondheidszorg op school om taboes te doorbreken.

À culotte enlevée - Abécédaire de la sexualité vue par les femmes

Praten over seks is niet gemakkelijk. We noemen geen vrouwelijke seksualiteit, we leren er niet over. Dus, hoe gebeurt het? Beschikbaar via info@gams.be.

Sur la toilette intime, je me pose des questions…

Deze brochure werd ontwikkeld door de deelneemsters aan de maandelijkse bijeenkomsten van GAMS België vzw. Het doel is advies te geven omtrent intieme hygiëne, met respect voor de persoonlijke intimiteit. De brochure geeft een aantal tips opdat vrouwen tot een algemeen gevoel van welzijn zouden komen en zich goed zouden voelen in hun lichaam.  Gratis te bestellen via info@gams.be.

Illustrations : © Clarice.

Vrouwelijke genitale verminking: een aantal mythes onder de loep

Rond de problematiek van VGV bestaan er een aantal denkbeelden die allen een resultaat zijn van bepaalde sociale verwachtingen die niet alleen een invloed hebben op de lichamen van vrouwen maar ook op dat van mannen, interseksuele personen en kinderen.

Zo worden vaak de subsaharaanse gemeenschappen geviseerd en is de publieke opinie ervan overtuigd dat VGV gepraktiseerd wordt vanuit een islamitisch geloof. Gratis te bestellen via info@gams.be.

Vrouwen, besneden en op de vlucht: ideeën voor een therapeutische begeleiding

Die handleiding is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende professionals en bespreekt verschillende therapeutische methodieken die momenteel in België toegepast worden bij de begeleiding van vrouwen die geconfronteerd werden met genitale verminking of een gedwongen huwelijk. Gratis te bestellen via info@gams.be.

Livres : Le soleil ne sèche pas le linge à l’ombre

In dit boek beschrijft Seydou Niang reële situaties en biedt een aantal methodieken om het thema vrouwenbesnijdenis bespreekbaar te maken met betrokken gemeenschappen. Hoewel het verhaal geïnspireerd is op de situatie binnen een bepaalde gemeenschap, de Peulgemeenschap in het Noorden van Senegal, kunnen verschillende elementen ook nuttig zijn om andere betrokken gemeenschappen te sensibiliseren. Gratis te bestellen via info@gams.be.

BD : Diariatou ten opzichte van traditie

Beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Om het te bestellen : info@gams.be

Exit