Campagne voor 6 februari 2019

“Together With Girls” tegen vrouwenbesnijdenis

6 februari is de Internationale Dag van Nul Tolerantie ten opzichte van Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV), ook wel “vrouwenbesnijdenis” genoemd. De uitgesproken, jaarlijkse gelegenheid voor GAMS België om te herinneren aan de noodzaak om samen tegen deze schadelijke praktijk te strijden.

Wat is vrouwelijke genitale verminking?

Vrouwelijke genitale verminking, ook “vrouwenbesnijdenis” genoemd, wordt omschreven als ‘elke ingreep die leidt tot een gedeeltelijke of volledige verwijdering van de externe geslachtsorganen van de vrouw of elke andere verwonding van de vrouwelijke geslachtsorganen toegebracht om niet-medische redenen’ (WHO, 2008).

En in België?

In België treft vrouwelijke genitale verminking meer dan 17.000 vrouwen en lopen meer dan 8.000 meisjes het risico. Slechts 1.800 meisjes hiervan hebben internationale bescherming gekregen. Dat is goed, maar niet genoeg.

#TogetherWithGirls

Dit is de slogan van onze campagne in 2019. Niemand mag het geweld tolereren dat vrouwelijke genitale verminking veroorzaakt bij de betrokken vrouwen en meisjes.

Dankzij een cultuursensitieve aanpak strijdt GAMS België samen met de gemeenschappen dagelijks om de afschaffing van de praktijk te verwezenlijken. Er is echter nog veel te doen. We roepen daarom op tot solidariteit, voor een gezamenlijke strijd met de betrokken vrouwen en meisjes.

 

Wat kan jij doen?

Je kunt een verschil maken. Steun GAMS in haar strijd voor de preventie en bescherming van deze vrouwen en meisjes. Doneer op het rekeningnummer BE37 0012 8683 3928.

Faites un don

 

We willen La Mancha bedanken voor het maken van deze geweldige video en het initiëren van de campagne #TogetherWithGirls.

Exit