Sponsor een meisje in Senegal

Vélingara project

 

In Vélingara, Senegal, steunt GAMS vzw sinds 2002 een programma om vrouwelijke genitale verminking (VGV) af te schaffen

 

Sommige families willen hun dochters beschermen tegen VGV, maar zeggen het niet vanwege sociale druk. Families hebben niet altijd de middelen om meisjes op school te houden en een huwelijk voor 18 jaar te vermijden

 

Door het sponsoren van een meisje wordt haar scholing gegarandeert, en wordt ze beschermd tegen vrouwenbesnijdenis en gedwongen huwelijk.

DOE EEN GIFTWord lid van de groep

Nee zeggen tegen vrouwenbesnijdenis en gedwongen huwelijken

GAMS België is altijd gekant geweest tegen gendergerelateerd geweld zoals VGV en gedwongen huwelijken. Wij werken hoofdzakelijk in België, maar wij zetten ook projecten op in Vélingara die ons nauw aan het hart liggen. Sinds 2016 hebben we daar een project om jonge meisjes te sponsoren: het Scholingspact.

Het Scholingspact

In Vélingara, waar onze voorzitster en oprichtster Khadidiatou Diallo is opgegroeid, willen we gezinnen steunen die ‘nee’ zeggen tegen vrouwenbesnijdenis, zodat meisjes tot hun 18de verjaardag naar school kunnen gaan en beschermd worden tegen VGV en gedwongen huwelijken.

Met andere woorden, een maandelijkse donatie betekent dat een jong meisje tot haar 18de naar school kan gaan en beschermd wordt tegen gedwongen huwelijken en vrouwelijke genitale verminking.

Al 18 meisjes gesponsord in 3 dorpen

De ouders ontvangen € 15 per maand op voorwaarde dat zij zich ertoe verbinden hun dochter niet te laten besnijden, haar tot het einde van de middelbare school naar school te laten gaan en haar niet uit te huwelijken.

Ter plaatse bestaat het GAMS Belgium team uit twee bemiddelaarsters. Een regelmatige follow-up vindt plaats op school- en gezondheidsniveau.

Wil je een meisje steunen?

De eerste doelstelling van het project is de bescherming van 50 meisjes in het departement Vélingara. 18 meisjes hebben al de kans gehad om gesponsord te worden, anderen staan op een wachtlijst. Steun hen ook!

Doe een eenmalige schenking

Alle giften van meer dan € 40 per jaar komen in aanmerking voor belastingaftrek: in mei van het volgende jaar ontvangt u een fiscaal attest. U wordt ook regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang van het project via Facebook

E

Doe een eenmalige schenking

 • Voor het Scholingspact-project
 • Voor de sensibiliseringsacties via forumtheater met de jeugdraad van Vélingara

Bankgegevens

 • Rekeningnaam: G.A.M.S. ASBL
 • IBAN: BE33 0017 8676 4046
 • BIC: GEBABEBB
 • Bank: BNP Paribas Fortis, Montagne du Parc 3, B-1000 Brussel
 • Communicatie: Vélingara Project

 

E

Doneer elke maand

 • € 15 voor het schoolgeld van een meisje

 • € 20 om het schoolgeld van een meisje te betalen en om de werkingskosten (reiskosten van de bemiddelaarsters) te ondersteunen

 • € 25 om het schoolgeld van een meisje te betalen en om de werkingskosten te steunen (reiskosten van de animatoren en bijdrage in hun salaris)

 • € 30 om het schoolgeld van een meisje te betalen en een bewustmakingsproject van het theater en de jeugdraad van Vélingara te ondersteunen

Wat uw keuze ook moge zijn, het meisje en haar familie zullen € 15 per maand ontvangen op voorwaarde dat de ouders zich ertoe verbinden hun dochter niet te laten besnijden, haar tot haar 18de op school te houden en haar niet uit te huwelijken.

 

Exit