campagne voor de vakantie

In mijn klas praat ik over VGV, en jij?

Terwijl de vakantie in zicht komt, is het onze taak om te zorgen voor de gezondheid en het welzijn van al onze meisjes! Dit jaar is onze preventiecampagne gericht op het bewust maken van scholen en hun personeel van de risico’s van vrouwelijke genitale verminking (VGV) en het verstrekken van praktische tools om deze praktijk te detecteren en te voorkomen.

VGV is een schending van de fundamentele rechten van vrouwen en meisjes. Het veroorzaakt vaak fysieke, psychologische en sociale gevolgen die een leven lang kunnen aanhouden.

De lancering van de campagne op 7 mei valt samen met de Werelddag voor Genitale Autonomie. Deze dag is cruciaal omdat het de nadruk legt op het belang van autonomie en lichamelijke integriteit, fundamentele waarden die wij krachtig verdedigen.

PROGRAMMA 

INTERACTIEVE WEBINARS

Interactieve webinars zullen worden aangeboden aan het schoolpersoneel om hen de nodige kennis en tools te bieden om VGV te identificeren en te voorkomen. Een eerste deel zal gewijd zijn aan de presentatie van de “detectiemeter”, een instrument dat het risiconiveau kan beoordelen. Het tweede deel zal zich richten op een didactisch hulpmiddel gebaseerd op het boek “À l’Ombre de la Cité Rimbaud” van Halimata Fofana.

Het doel is om reflectie en discussie in de klas te bevorderen over VGV, evenals andere vormen van op gender gebaseerd geweld of ongelijkheden.

 

WANNEER?

  • Dinsdag 21 mei, 15u30-17u30
  • Woensdag 19 juni, 13u00-15u00

WAAR?

Online, Zoom

Ik schrijf me in

RONDETAFELGESPREK

Er zal een rondetafelgesprek worden georganiseerd door jongeren! We zullen de uitdagingen belichten waarmee meisjes van de tweede generatie worden geconfronteerd en een ruimte bieden voor uitwisseling over dit onderwerp.

 

Het evenement zal in het Frans zijn.

 

WANNEER?

Dinsdag 7 mei, 18u30-20u30

WAAR?

ULB, Campus Solbosch, Brussel – AY2.114

Ik schrijf me in

Educateur, educatrice, onderwijsprofessionals, leden van het schoolpersoneel spelen een essentiële rol in preventie en bescherming. Sluit u aan bij ons in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking en praat er ook over in uw klassen!

Exit