20170206_GAMS_Slogan_RespectOurBodies

06.02.2017 – « RESPECT OUR BODIES »

Ter gelegenheid van de internationale dag tegen vrouwelijke genitale verminking stuurt GAMS vzw deze boodschap de wereld in

Vrouwelijke genitale verminking wordt te vaak beschouwd als een vorm van geweld tegen vrouwen die enkel voorkomt op het Afrikaanse continent. De praktijk bestaat echter ook in Azië, het Midden Oosten en Europa, … In België leven meer dan 13.000 vrouwen en meisjes die genitale verminking ondergingen en lopen meer dan 4.000 meisjes het risico hieraan onderworpen te worden.

Aan de hand van deze actie wil GAMS vzw (Groep voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking) stereotiepe denkbeelden omtrent vrouwelijke genitale verminking doorbreken. Daarnaast wil de organisatie het grote publiek ervan bewust maken dat het lichaam van vrouwen en meisjes wereldwijd gerespecteerd moet worden, ook in België. Het lichaam van de vrouw is nog steeds het onderwerp van sociale controle, en dit tot in het meest intieme. Zo stelt men, bijvoorbeeld, een stijging vast van de vraag naar genitale plastische chirurgie. GAMS vzw stelt deze tendens in vraag. GAMS vzw verzet zich tegen alle vormen van vrouwelijke genitale verminking en positioneert zich als feministische organisatie die strijdt tegen alle vormen van gendergerelateerd geweld.

Wilt u een meisje of een vrouw ondersteunen? Bent u op zoek naar begeleiding voor uzelf? Voelt u de behoefte om met iemand te praten? Indien u zich zorgen maakt om de veiligheid van een meisje/vrouw of om uw eigen veiligheid, maar niet weet wat te doen, kunt u ons contacteren op het nummer 02 219 43 40. Wij zullen u ondersteunen bij het ondernemen van de nodige maatregelen.

Contact

Naam (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht


Sponsers

blockimage