VACATURE

Sociaal werker (v/m/x) GAMS Vlaanderen (0,5 VTE)

GAMS België (groep voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking) werd opgericht door Khadidiatou Diallo in 1996. Het doelpubliek bestaat meestal uit asielzoekers en nieuwkomers, vaak in een precaire situatie… GAMS België biedt individuele psychologische begeleiding van personen getroffen door gendergerelateerd geweld, vrouwelijke genitale verminking, of gedwongen huwelijk, alsook vormingen aan gemeenschappen voor alle leeftijden.

Daarnaast organiseert GAMS sensibiliseringsactiviteiten bij de betrokken gemeenschappen, infosessies en opleidingen van professionals (v/m/x), stimuleert intersectoraal overleg en samenwerking en doet lobbywerk voor de afschaffing genitale verminking (VGV) op nationaal en internationaal niveau.

GAMS België werkt op het Belgisch grondgebied met meerdere antennes en permanenties in de verschillende provincies. Om te beantwoorden aan de nood aan uitbreiding van de werking in Vlaanderen, werd in januari  2023 een antenne in Antwerpen geopend. Hiernaast werkt GAMS vanuit permanenties in Gent, Kortrijk, Leuven en Hasselt.

 • Functie : Sociaal werker (v/m/x)
 • Type contract en duur : deeltijds contract – Vervanging in kader van zwangerschaps-/moederschapsverlof 22/04/2024 tot 28/02/2025 (met kans op verlenging).
 • Functieomshrijving 
  Als sociaal werker (v/m/x) verzeker je de inloopspreekuren in Brussel , Gent en (occasioneel) Kortrijk volg je meldingen van risicosituaties gendergerelateerd geweld op. Dit houdt in dat je zowel een onthaalfunctie opneemt, als dat je langdurige sociale begeleiding biedt wanneer hier nood aan is. Verder sta je in voor het opstellen van sociaal verslag, voor administratieve ondersteuning en wordt je gevraagd informatie te verschaffen bij sociale dossiers en doorverwijzing.

  Daarnaast sta je in voor het organiseren van groepsactiviteiten met verschillende doelgroepen (seksuele en reproductieve rechten) en van vormingen voor professionals (v/m/x).

  Tot slot neem je regelmatig deel aan teamvergaderingen.

Profiel

 • Beschikt over een relevant (bachelor) diploma;
 • Ervaring in het werken met nieuwkomers (v/m/x) en kennis van de problematiek van genitale verminking en andere vormen van gender gerelateerd geweld, alsook kennis over de procedure voor internationale bescherming omwille van deze redenen is een meerwaarde;
 • Talen: kennis van het Nederlands, Engels, Frans. De kennis van (een) ta(a)l(en) gesproken door de doelgroep is een grote troef voor de rechtstreekse communicatie met personen uit de doelgroepen die geen Frans of Engels spreken;
 • Gezochte kwaliteiten: autonome werkhouding, beschikbaarheid, luisterbereidheid en flexibele instelling tav werkuren en verplaatsingen over heel Vlaanderen.

GAMS is een feministische en activistische organisatie die vertrekt vanuit het verzet en de kracht van de leden van de betrokken gemeenschappen zelf. Het vermijdt een (neo)koloniaal discours en wenst een representatie te zijn van de doelgroepen die de organisatie wil bereiken. Personen die afkomstig zijn uit de doelgroep (en voornamelijk Somalische, Eritrese of Peulgemeenschappen) worden zeker aangemoedigd te solliciteren.

 

Aanbod

 • Een deeltijds contract van bepaalde duur (0,5 VTE of 0,6 VTE)
 • Een afwisselende functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief;
 • Een correcte verloning volgens barema (PC 332) met overname van relevante anciënniteit, compensatie voor weekendwerk, vergoeding woon- werkverkeer;
 • Ondersteuning door de coördinatrice (v/m/x) Vlaanderen en collega’s

Contact

Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Katrien De Koster Katrien@gams.be en Jessica Tatout Jessica@gams.be voor 5/04/2024.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 12 april in de voormiddag.
Aarzel niet contact op te nemen met Jessica voor meer info over de job:   0493/40.52.90. of Jessica@gams.be.

 

Exit