profileimage

Margarita studeerde Grafisch Ontwerp in Gent en stapte over naar Visuele Communicatie aan een internationale kunstacademie in Amsterdam. Later volgde ze verschillende cursussen met betrekking tot therapeutische toepassingen van kunst in het kader van welzijn.

Haar werk bracht haar van het binnenland van Angola tot in de bergen in Sierra Leone, van de markten in Cairo tot vluchtelingencentra in Brussel. Ze gaf communicatietrainingen aan professionele teams in verscheidene Afrikaanse landen en was ook enkele jaren docent in een Brusselse kunstacademie. Haar portfolio omvat een verscheidenheid aan exposities en interventies, waaronder: de ontwikkeling van visuele identiteiten voor een breed scala van organisaties in de non-profitsector; documentaire projecten voor campagnes in Malawi o.a. HIV/AIDS preventie;  reportages in humanitaire noodsituaties voor internationale fondsenwerving, alsook catalogi voor verschillende instituten, waaronder het Louvre in Parijs.

Haar publicaties omvatten ‘Mulheres Lutadoras’ – een verzameling portretten die de overlevingsstrategieën van vrouwen in Angola toont; ‘Free to Play In Peace’ dat de impact van het conflict op kindereren vastlegt; ‘Stories For Trees’, een participatief project dat proza, poëzie en foto’s verzamelt ter ondersteuning van de aanplanting van bomen in een door oorlog verscheurd landschap. Ze werd door de Vlaamse regering gecontracteerd om naslagwerken van conferenties te ontwerpen en ze was co-uitgever van de Subjectieve Atlas van Brussel en KAIROS – tijd voor kunst.

Naast haar moedertaal Nederlands, spreekt ze vloeiend Frans, Engels en Portugees.

Margarita leerde GAMS België kennen door een ontmoeting met één van onze psychologen tijdens haar opleiding creatieve therapie in Brussel. Tien jaar later zag ze een jobaanbieding en stelde ze zich kandidaat. Ze maakt nu deel uit van ons communicatieteam.