profileimage

Louise is maatschappelijk werker in het filiaal van GAMS België te Luik. Ze houdt zich bezig met het eerste contact/onthaal, oriëntatie en sociale opvolging. Sinds februari 2021 coördineert Louise het Waals netwerk van de Gezamenlijke Strategie voor de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking.

Louise heeft een Master in Gezinswetenschappen en seksuologie, een innovatief programma dat een verscheidenheid aan disciplinaire benaderingen integreert om inzicht te verschaffen in situaties waarmee individuen, koppels en gezinnen te maken krijgen. Louise bekommert zich om het welzijn van het individu in zowel hun koppel- als gezinsleven, rekening houdend met seksualiteit en gender. Tijdens een universiteitsconferentie ontdekte Louise voor het eerst het probleem van de genitale verminking van vrouwen.

Omdat Louise bijzonder gevoelig is voor onrechtvaardigheden, wenste Louise een job te vinden waarbij ze zekerheid heeft dat er voor de betere zaak gestreden wordt, en waarbij ze op haar niveau kan bijdragen tot verandering. GAMS leek haar de perfecte organisatie voor een eerste beroepservaring.