profileimage

Ismatou Bah, afkomstig uit Guinee, beschikt over een middelbaar diploma in de Sociale Wetenschappen. Aangezien ze gemakkelijk contact legt met mensen, besliste ze vervolgens een opleiding Toerisme te volgen bij Ecole Nationale du Tourisme et de l’Hôtellerie (ONATOL) in Guinee Conakry. Daarna volgde ze, eveneens in Conakry, een opleiding secretariaat en marketing via een versneld traject. In 2014 behaalde ze het getuigschrift Kantoor aan Nouveau-Saint-Servais in Namen, waarna ze in 2015 een voorbereidende vorming volgde bij het IPFS (Institut Provincial de Formation Sociale). In 2015-2016 schreef ze zich in voor het eerste jaar van een opleiding tot opvoedster.

Toen Ismatou kennis maakte met GAMS België, werd ze herinnerd aan de verschillende vormen van geweld waar vrouwen in haar land van herkomst mee geconfronteerd worden: vrouwelijke genitale verminking, verkrachting, onderdrukking, ongelijkheid tussen vrouwen en mannen, enz.

Ismatou is ervan overtuigd dat ze haar plaats heeft gevonden. Haar doel is ondersteuning te beiden aan personen die geconfronteerd worden met psychologische en sociale problemen. Ze biedt hen een luisterend oor, doorverwijzing, begeleiding en sensibilisering opdat ze hun rechten en plichten zouden kennen. Ze hoopt dat, door alle krachten te bundelen, er eindelijk een einde gesteld zal worden aan vrouwelijke genitale verminking.