profileimage

Charlotte Royen is psychologe bij de Luikse vestiging van GAMS België. Ze is afgestudeerd in klinische psychologie aan de Universiteit van Luik. Ze werkte bij Inforcouples in Verviers als eerste aanspreekpunt, facilitator en psycholoog. Ze vervulde er ook de rol van “VGV-verbindingspersoon” en maakte daar voor het eerst kennis met GAMS België en de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking.

Charlotte specialiseerde zich ook in systemische interventie en sociaal werk, en volgde een basisopleiding gesprekshypnose PTR (re-associatieve traumapsychotherapie) bij IMHEB in La Hulpe. Ze gebruikt hypnosetherapie in haar consultaties en blijft zich bijscholen. Hypnose heeft het voordeel dat  eerder zware trauma’s voorzichtiger behandeld worden. De persoon werkt actief mee aan zijn/haar genezingsproces, volgens zijn/haar ritme en krijgt op die manier terug controle over de gevolgen van zijn/haar trauma.

Charlotte wil in haar werk ‘actoren’ maken van mensen die zich op een bepaald moment in hun leven hulpeloos voelen. Zij wil hen laten beseffen dat, dankzij psychotherapie, zij zichzelf toestemming kunnen geven om anders te denken, geloven en handelen.