profileimage

Aminata Sidibe, beter bekend als Anita, is voornamelijk van Guinese afkomst. Ze is geboren in België. Ze heeft een diploma politieke wetenschappen en sinds september 2022 een masterdiploma over bevolkings- en ontwikkelingswetenschappen.

Zij leerde de GAMS kennen toen zij onderzoek deed voor haar proefschrift over het thema “Strategieën om af te stappen van vrouwenbesnijdenis in Guinee”. Ze ontdekte vervolgens het werk dat werd verricht en solliciteerde naar een vrijwillige stage van 9 maanden bij GAMS terwijl ze haar proefschrift schreef, waarbij ze ook met het CoP werkte.

Na haar stage bij GAMS besefte ze dat haar professionele en persoonlijke belangstelling uitging naar de strijd tegen GBV. Zij heeft tijdens haar stage veel geleerd over de verschillende onderwerpen en hield van de energie van GAMS, de projecten die er worden uitgevoerd en de vriendelijkheid van het team. Als Guinese is dit een kwestie die haar naaste omgeving en gemeenschap raakt, dus was het voor haar duidelijk dat zij zich bij het team moest aansluiten.