Juridische ondersteuning

GAMS vzw biedt juridische ondersteuning aan advocaten (v/m/x) en gespecialiseerde diensten met betrekking tot internationale en nationale bescherming. We bieden dus specifieke informatie over jurisprudentie, doctrine of verduidelijkingen over vrouwelijke genitale verminking (VGV), gedwongen huwelijken en ander gerelateerd geweld. Deze juridische dienst treedt niet in de plaats van de advocaat (v/m/x) in de procedure.

Eerste- en tweedelijns juridische ondersteuning

Het juridische aanbod van GAMS bestaat uit:

  • Eerstelijnssteun aan de betrokken gezinnen via de psychosociale dienst van GAMS
  • Multidisciplinaire ondersteuning met het psychosociale team van GAMS
  • Een mogelijkheid om de juridische kwesties met de deelnemers aan de opleidingen uit te diepen
  • Tweedelijnsondersteuning van advocaten en diensten die gespecialiseerd zijn in de rechten van vreemdelingen, wanneer deze geconfronteerd worden met complexe juridische situaties

INTACT vzw: GAMS België neemt de fakkel over

In het verleden hebben GAMS België en INTACT samengewerkt om respectievelijk psychosociale en juridische bijstand te verlenen aan personen die geconfronteerd werden met VGV en gedwongen huwelijken. In 2019 zag INTACT zich genoodzaakt haar activiteiten op te schorten. Vanwege een overeenkomst tussen de twee organisaties, biedt GAMS België nu deze juridische dienst aan.

Juridische nieuwsbrief

Schrijf u in op onze juridische nieuwsbrief gericht op advocaten, beoefenaars van juridische beroepen (v/m/x) en andere organisaties om juridische kwesties in verband met vrouwelijke genitale verminking (VGV), gedwongen huwelijken en ander gerelateerd geweld te bespreken:

Ik schrijf me in!

Hier vindt u de archieven van de juridische nieuwsbrief van GAMS België:
http://gams.be/nl/archieven-juridische-nieuwsbrief/

Contactpersoon

Keyla Lumeka
Antenne van Brussel (FR) en Luik
Juriste
keyla@gams.be
+32 493 40 52 89

 

Elly Pauwels
Antenne van Namen
Juriste
elly@gams.be
+32 492 35 80 18

Foto © Frank Toussaint