VACATURE: Jurist/e (v/m/x), voltijds, onbepaalde duur

GAMS is een feministische en activistische organisatie die zich inzet tegen vrouwelijke genitale verminking en andere vormen van gendergerelateerd geweld. GAMS biedt psychosociaal en juridisch onthaal en begeleiding en organiseert sensibiliseringsactiviteiten voor de betrokken gemeenschappen (gemeenschappen waar VGV uitgevoerd wordt) en cultuur sensitieve vormingen voor professionals (v/m/x). Daarnaast pleit GAMS op Vlaams, nationaal en internationaal niveau voor de preventie van VGV. GAMS vertrekt vanuit het verzet en de kracht van de leden van de betrokken gemeenschappen zelf. Het vermijdt een (neo)koloniaal discours en wenst een representatie te zijn van de doelgroepen die de organisatie wil bereiken.

 • Functie: Jurist/e (v/m/x)
 • Type en duur contract: Voltijds contract – onbepaalde duur
 • Start contract: Zo snel mogelijk

Functieomschrijving

Samen met een andere juriste (NL/FR) organiseer je vanuit de hoofdzetel in Brussel (Gabrielle Petitstraat 6, 1080 Molenbeek) een juridisch onthaal voor personen die geconfronteerd werden met VGV, huwelijksdwang of hiertoe een risico lopen. Het onthaal wordt georganiseerd in samenwerking met de collega’s die instaan voor de psychosociale begeleiding, met wie je, in een multidisciplinair team, tevens risicosituaties opvolgt. Daarnaast neem je een adviesfunctie op tav professionals (v/m/x) die met de doelgroep werken (advocaten, politie, VK, samenwerkingspartners) en vertegenwoordig je GAMS binnen overlegplatformen (vb. NAP, KiReCo).

Verder sta je in voor de ontwikkeling van tools en juridische instrumenten ter bevordering van de (inter)nationale bescherming van meisjes en vrouwen die geconfronteerd worden met VGV (oa flowchart en preventiekit VGV, handleiding voor advocaten en brochure beroepsgeheim). Je werkt inhoudelijk mee aan de opstart van een pagina met juridische expertise op de website van GAMS en deze regelmatig bijwerken met juridische analyses, internationale en nationale wetteksten en wetteksten over jeugdbescherming tegen VGV, geactualiseerde jurisprudentie over VGV en aanverwant geweld etc. Je zal samen met je collega instaan voor de redactie van een driemaandelijkse juridische nieuwsbrief met jurisprudentie en juridische analyses over de kwestie van VGV.

Je zal tevens het opleidingsaanbod (vormingen, webinars) van GAMS versterken met een juridische invalshoek en door het opleidingsaanbod uit te breiden: justitie, politie, jeugdwerk, etc.

Tot slot neem je regelmatig deel aan teamvergaderingen en interne werkgroepen (oa. multidisciplinair casusoverleg, juridische stuurgroep)

Profiel

 • Beschikt over een relevant universitair diploma (rechten);
 • Kennis van vreemdelingenrecht en procedure internationale bescherming;
 • Kennis van de problematiek van genitale verminking, huwelijksdwang en andere vormen van gender gerelateerd geweld;
 • Ervaring in juridische analyse van de rechtspraak;
 • Ervaring in het werken met nieuwkomers (m/v/x), het geven van vormingen en sociaal-juridische begeleiding is een meerwaarde;
 • Talen: perfecte kennis van het Nederlands, Engels, Frans. De kennis van (een) nationale Afrikaanse ta(a)l(en) is een troef voor de rechtstreekse communicatie met personen uit de doelgroepen die geen Frans of Engels spreken;
 • Gezochte kwaliteiten: autonome en proactieve werkhouding, stressbestendig, beschikbaarheid, luisterbereidheid, flexibele instelling tav werkuren, efficiënt timemanagement en goed functioneren in teamverband

Aanbod

 • Een contract van onbepaalde duur;
 • Een afwisselende functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief;
 • Een correcte verloning met overname van relevante anciënniteit, vergoeding woon- werkverkeer;
 • Ondersteuning door de directie, coördinatrices en collega’s;
 • Een warme, solidaire en activistische werkomgeving;
 • Mogelijkheid tot thuiswerk (1 dag/week)

Contact

Stuur je CV en motivatiebrief naar info@gams.be voor 15 augustus 2023.

Je kan ook contact opnemen met Keyla Lumeka voor meer info over de job: Keyla@gams.be of 0493/40.52.89.


No Replies to "VACATURE: Jurist/e (v/m/x), voltijds, onbepaalde duur"