Sollicitatie: reserve van vroedvrouwen, verpleegkundingen, artsen

GAMS België, een vereniging die al 26 jaar strijdt voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking (VGV), wil een reserve aanleggen van Frans- en Nederlandstalige vroedvrouwen/verpleegkundigen/artsen in afwachting van een positieve reactie op de financiering voor 2 voltijdse posten van oktober 2022 tot 31 december 2024.

GAMS vzw werd in 1996 opgericht met als doel bij te dragen tot de afschaffing van genitale verminking bij vrouwen.

De vereniging organiseert bewustmakingsactiviteiten in de betrokken gemeenschappen, voorlichtings- en opleidingssessies voor beroepsmensen en pleit op nationaal en internationaal niveau voor de afschaffing van genitale verminking. Het publiek bestaat uit mensen in ballingschap, nieuwkomers, asielzoekers of mensen in precaire situaties. GAMS vzw steunt de individuele inspanningen van mensen die het slachtoffer zijn van gender-gerelateerd geweld zoals genitale verminking en/of gedwongen huwelijken door hen sociale en psychologische steun en diverse gemeenschapsworkshops voor alle leeftijden aan te bieden.

GAMS vzw is in heel België actief met verschillende vestigingen en kantoren. De vestigingen in Luik en Namen zijn in 2020 erkend als steunpunt voor gendergerelateerd geweld.

Verwachte taken

  • Organisatie van bewustmakingssessies in ziekenhuizen (verloskunde, pediatrie, spoedeisende hulp, reizigerskliniek) over genitale verminking bij vrouwen (preventie, vroegtijdige opsporing, behandeling)
  • Organisatie van tweedaagse opleidingssessies voor vroedvrouwen die zich bezighouden met VGV
  • Een praktijkgemeenschap voor VGV oprichten om de nieuwste instrumenten en goede praktijken te delen en klinische vignetten te bespreken.

Voor deze functie zal naar grote steden in het land moeten worden gereisd om ter plaatse opleidingen te geven (in relevante ziekenhuisafdelingen).

Vereiste ervaring

Kennis van vrouwelijke genitale verminking en/of klinische ervaring met migrantenvrouwen

Vereiste vaardigheden

Met gemak voor groepen spreken, didactische vaardigheden

Troeven

Ervaring als trainer, vertrouwd met IT-tools en online vergaderplatforms


Interesse? Wil je deel uitmaken van een gemotiveerd team? Wil je investeren in een zinvol doel? Stuur ons je CV en sollicitatiebrief naar info@gams.be onder vermelding van “POOL Reserve”.

Geef aan of je voltijds of deeltijds wilt werken, welke talen je spreekt en of je beschikbaar bent om op 1 oktober te beginnen. Wij verwachten in september de bevestiging van de subsidie en de contracten zouden in oktober 2022 van start kunnen gaan voor minstens twee jaar.

Als je vragen hebt over de functie, kan je contact opnemen met Pauline Soupa via e-mail pauline@gams.be of telefoon 0492 352 332


No Replies to "Sollicitatie: reserve van vroedvrouwen, verpleegkundingen, artsen"