Mijn leven achter de maskers

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw, op 8 maart, deelt GAMS België met u het resultaat van ons laatste project: Mijn leven achter de maskers. 

ACHTERGROND

Het project “Mijn leven achter de maskers” is ontstaan tijdens de pandemie van het coronavirus. We zagen een toename van angst en bezorgdheid bij de vrouwen die we volgen. Geïsoleerd, vertelden de vrouwen in de centra ons dat zij opgesloten bleven bij hun gewelddadige echtgenoten, zonder enige mogelijkheid tot interactie. Wat de vrouwen zonder papieren betreft, konden velen van hen hun inkomensgenererende activiteiten niet voortzetten en kwamen zij zonder geld te zitten om zichzelf en hun kinderen te voeden. Met dit project wilden we hen de kans geven om gehoord te worden, en “GENOEG” zeggen.

HET WOORD GEVEN AAN DE VROUWEN

Het project is uitgevoerd door de Luikse afdeling van GAMS België met de betrokken vrouwen. Na een reeks discussiegroepen waarin de vrouwen konden praten over de  beleefde situaties tijdens de pandemie, werden verschillende workshops voor co-constructie opgezet: schrijven, creëren, filmen, enz. De vrouwen waren in staat hun gevoelens onder woorden te brengen. Zij schreven en vertaalden zelf de tekst, namen de stemmen op, en werkten mee aan de video.

EEN VIDEO IN 10 TALEN

De video “Mijn leven achter de maskers” is op ons YouTube-kanaal beschikbaar in 10 talen: Frans, Engels, Tigrinya, Amharic, Fula, Afar, Arabisch, Somali, Soussou en Malinke.

Bekijk de video’s!

Met dank aan Jean-François Roland (Qore Pictures) voor de regie, beeld, geluid en post-productie, en aan Célicia Theys voor de toneel- en stemcoaching en de theaterworkshop, maar ook voor hun steun en vriendelijkheid tijdens de opnames.


Geproduceerd met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel en Wallonië.


No Replies to "Mijn leven achter de maskers"