Heb je onze gigantische clitoris gezien?

Elk jaar op 6 februari wordt de internationale dag van nultolerantie voor vrouwelijke genitale verminking gevierd.  In 2022, zet GAMS België voor haar jaarlijkse campagne de clitoris in de schijnwerpers. Op vrijdag 4 februari 2022 was het bijna complete GAMS-team uitgerust met  #meetyourclit-stickers op het Muntplein. Er stond een gigantische clitoris van 5 meter hoog! Ons doel was om met de campagne #meetyourclit, met de steun van de stad Brussel, te informeren.

Veel politici waren aanwezig, waaronder Delphine Houba, vertegenwoordiger voor Cultuur, Toerisme, Grote Evenementen en Gemeenschapsvoorzieningen, en Lydia Mutyebele Ngoi, vertegenwoordiger voor Gelijke Kansen, die een eerlijke en ontroerende toespraak hield voor de menigte.

“Voor alle duidelijkheid: wat we hier zagen is geen giraffe, geen dinosaurus of een abstract beeldhouwwerk. Het is een clitoris! Het orgaan van vrouwelijk genot. Het is kostbaar en essentieel.”

Als u in het stadscentrum hebt rondgelopen, hebt u waarschijnlijk dit krachtige, rechtopstaande orgaan gezien dat de kou en de wind trotseert. Misschien heb je de kans gehad om onze mascotte te knuffelen, onder onze tent deel te nemen aan een tekenssessie om een clitoris te verbeelden. Het was bijna onmogelijk ons te missen. Mocht je ons toch gemist hebben: geen paniek! We hebben goed nieuws. U kunt een herhalingen van alle programma’s voor de #meetyourclit campagne zien, over ons lezen of naar ons luisteren op de radio. De pers ons trots gemaakt. Dit jaar kregen we bijzonder veel persaandacht.

Heeft u ons optreden op TV gemist? We waren op het RTBF nieuws van 13.00 en 19.30 uur. Voor langere versies nodigen wij u uit om de programma’s Libres Ensemble op Auvio of SEX’N’SUN op Youtube, geproduceerd door Tarmac, te bekijken.

Volgt u ons op sociale netwerken? Bekijk onze verhalen op Instagram en zoek naar de #meetyourclit of lees onze publicaties op Twitter, LinkedIn of Facebook.

Meer zin in FM? Bekijk het interview met onze directeur Fabienne Richard, in het programma Tranche D’anar op Radio Air Libre.

En voor wie de schriftelijke en video webpers verkiest, wordt verwend aan de Franse kant: RTBF, RTL, DH, La Libre, BX1, Flair, 7sur7, Moustique, L’avenir en aan de Nederlandse kant: Bruzz, Het Laatste Nieuws, Knack en Humo.

Nu rest ons enkel nog u eraan te herinneren ons te volgen op de sociale netwerken en u in te schrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de agenda van onze activiteiten en, als u dat wenst, kan u ons steunen!


No Replies to "Heb je onze gigantische clitoris gezien?"