CoP FGM: Webinar – “Gender transformative approaches to ending FGM”

Op 2 december 2021 zullen AIDOS, GAMS Belgium en het End FGM EU Network de online slotconferentie organiseren van de International Stakeholders Dialogue (ISD) over “Gender Transformative Approaches to Ending FGM”.

Context

In oktober en november 2021 organiseerden AIDOS, GAMS België en het Europese Netwerk End FGM een virtuele internationale dialoog van belanghebbenden (ISD) over het onderwerp “gendertransformatiegerichte benaderingen om een einde te maken aan VGV”. De dialoog bracht stakeholders samen uit de openbare, de privé- en de burgermaatschappijsector, in Afrika, Europa en daarbuiten, die werken aan de uitbanning van VGV.

Gendertransformatieve benaderingen omvatten maatregelen die erop gericht zijn mannen en jongens te informeren/sensibiliseren voor of zelfs te transformeren ten aanzien van het vraagstuk van toxische mannelijkheid, gendergebonden sociale normen, waaronder schadelijke genderstereotypen, aan te vechten en de empowerment van vrouwen en meisjes te bevorderen. Dergelijke programma’s moeten genderrollen en de machtsdynamiek tussen de seksen aan de kaak stellen en zowel op institutioneel als op maatschappelijk niveau werken aan de bestrijding ervan.

Tijdens dit webinar kunt u kennismaken met de resultaten van de dialoog en de aanbevelingen die zijn ontwikkeld voor donoren, beleidsmakers, internationale organisaties en NGO’s.

Practische info

  • Online
  • 2 december 2021
  • 14:00 – 16:00 Brusselse tijd
  • Vertaling Engels – Frans
  • Registratie verplicht
De conferentie wordt georganiseerd in het kader van de Community of Practices on FGM (CoP FGM) met de steun van het UNFPA-UNICEF Joint Programme for the Elimination of FGM en the Spotlight Initiative.

No Replies to "CoP FGM: Webinar - "Gender transformative approaches to ending FGM""