Vacature: Jurist·e (v/m/x), Brussel – voltijds

GAMS België, een non-profit organisatie die actief is op het gebied van preventie van vrouwelijke genitale verminking en andere vormen van gendergerelateerd geweld, is op zoek naar een jurist·e (v/m/x) in Brussel.

 • Functie: Jurist·e (v/m/x)
 • Type en duur contract: Voltijds contract – bepaalde duur tot en met december 2021 (met grote kans op verlenging, halftijds of voltijds, tot en met 2024)
 •  Start contract: Zo snel mogelijk

GAMS is een feministische en activistische organisatie die vertrekt vanuit het verzet en de kracht van de leden van de betrokken gemeenschappen zelf. Het vermijdt een (neo)koloniaal discours en wenst een representatie te zijn van de doelgroepen die de organisatie wil bereiken. Vrouwen die afkomstig zijn vanuit Somalische, Eritrese, Peul-  of andere gemeenschappen worden zeker aangemoedigd te solliciteren.

Functieomschrijving

Samen met een andere juriste (NL/FR) organiseer je vanuit de hoofdzetel in Brussel (Gabrielle Petitstraat 6, 1080 Molenbeek) een juridisch onthaal voor personen die geconfronteerd werden met VGV, huwelijksdwang of hiertoe een risico lopen. Het onthaal wordt georganiseerd in samenwerking met de collega’s die instaan voor de psychosociale begeleiding, met wie je tevens risicosituaties opvolgt. Daarnaast neem je een adviesfunctie op tav professionals (v/m/x) die met de doelgroep werken (advocaten, politie, samenwerkingspartners).

Verder sta je in voor de ontwikkeling van tools en juridische instrumenten ter bevordering van de (inter)nationale bescherming van meisjes en vrouwen die geconfronteerd worden met VGV (oa flowchart en preventiekit VGV, handleiding voor advocaten en brochure beroepsgeheim). Je werkt inhoudelijk mee aan de opstart van een pagina met juridische expertise op de website van GAMS en deze regelmatig bijwerken met juridische analyses, internationale en nationale wetteksten en wetteksten over jeugdbescherming tegen VGV, geactualiseerde jurisprudentie over VGV en aanverwant geweld etc. Je zal samen met je collega instaan voor de redactie van een driemaandelijkse juridische nieuwsbrief met jurisprudentie en juridische analyses over de kwestie van VGV.

Je zal tevens het opleidingsaanbod (vormingen, webinars) van GAMS versterken met een juridische invalshoek en door het opleidingsaanbod uit te breiden: justitie, politie, jeugdwerk, etc.

Tot slot neem je regelmatig deel aan teamvergaderingen en interne werkgroepen.

Profiel

 • Beschikt over een relevant universitair diploma (rechten);
 • Ervaring in het werken met nieuwkomers (v/m/x) en kennis van de problematiek van genitale verminking en andere vormen van gender gerelateerd geweld is een meerwaarde;
 • Talen: perfecte kennis van het Nederlands, Engels, Frans. De kennis van (een) nationale Afrikaanse ta(a)l(en) is een troef voor de rechtstreekse communicatie met personen uit de doelgroepen die geen Frans of Engels spreken;
 • Gezochte kwaliteiten: autonome werkhouding, beschikbaarheid, luisterbereidheid en flexibele instelling tav werkuren

Aanbod

 • Een contract van bepaalde duur (tot en met december 2021 voltijds) met grote kans op verlenging (halftijds of voltijds) tot 2024;
 • Een afwisselende functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief;
 • Een correcte verloning met overname van relevante anciënniteit, vergoeding woon- werkverkeer;
 • Ondersteuning door de directie, coördinatrices en collega’s;
 • Een warme, solidaire en activistische werkomgeving

Contact

Stuur je CV en motivatiebrief naar info@gams.be voor 13 september 2021.

Mijn sollicitatie sturen!

Meer info nodig? Je kan ook contact opnemen met Katrien De Koster: Katrien@gams.be of 0495/93.93.18 of met Keyla Lumeka: Keyla@gams.be of 0493/40.52.89.

 


No Replies to "Vacature: Jurist·e (v/m/x), Brussel - voltijds"