ACCESS video’s beschikbaar in 3 nieuwe talen!

GAMS België lanceert 3 nieuwe versies van de ACCESS-video’s tegen geweld tegen vrouwen met een migratieachtergrond: in Afar, Malinké en Sousou!  

Breek nu de stilte omtrent gendergerelateerd geweld! 

Het doel van het ACCESS-project is de bescherming en ondersteuning voor vrouwen met een migratieachtergrond in Europa die slachtoffer werden van gendergebonden geweld, te verbeteren. In dit kader zijn 4 video’s in verschillende talen gepubliceerd om het bewustzijn te vergroten en de herkenning van geweld tegen migrantenvrouwen te vergemakkelijken.  

4 video’s beschikbaar in 12 talen 

Deze video’s gaan over de gevoelens, de emotionele toestanden, die het gevolg kunnen zijn van geweld:  

  • Stress, die ouders kunnen ondervinden in verband met de druk om schadelijke tradities zoals vrouwelijke genitale verminking of gedwongen huwelijken in stand te houden  
  • Angst, in het geval van partnergeweld 
  • Walging, in verband met seksueel geweld of seksuele uitbuiting 
  • Pijn, als gevolg van seksueel geweld of VGV 

Deze video’s bestonden reeds in 9 talen: Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Arabisch, Fulani, Somali, Tigrinya en Amhaars. Dankzij financiering uit het PCI-fonds van de Federatie Wallonië-Brussel zijn er nu drie nieuwe talen bijgekomen: Afar, Malinke en Soussou!  

Waar vind je ze? 

De video’s zijn beschikbaar op de ACCESS-website: https://www.we-access.eu/nl/videos   

Ze zijn ook beschikbaar op de GAMS Belgium Youtube pagina:  

Het ACCESS-project

Gecoördineerd door GAMS België vzw, in samenwerking met FORWARD UK en Médicos del Mundo Spanje en gesteund door het REC-programma van de Europese Unie, Equal.Brussels en de Federatie Wallonië-Brussel.  No Replies to "ACCESS video's beschikbaar in 3 nieuwe talen!"