Vacature: Sociaal werker (v/m/x) GAMS Vlaanderen (0,5 VTE)

GAMS België, een non-profit organisatie die actief is op het gebied van preventie van vrouwelijke genitale verminking en vroege en/of gedwongen huwelijken, is op zoek naar een sociaal werker voor Vlaanderen.

GAMS België vzw werd opgericht in 1996 en bestaat uit een groep van zowel mannen als vrouwen van verschillende origine die strijden tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV) en andere vormen van gender gerelateerd geweld (gedwongen huwelijken). De vereniging organiseert sensibiliseringsactiviteiten en cultuur sensitieve vormingen voor professionals (v/m/x). Daarnaast pleit GAMS op Vlaams, nationaal en internationaal niveau voor de preventie van VGV en gedwongen huwelijken.

GAMS is een feministische en activistische organisatie die vertrekt vanuit het verzet en de kracht van de leden van de betrokken gemeenschappen zelf. Het vermijdt een (neo)koloniaal discours en wenst een representatie te zijn van de doelgroepen die de organisatie wil bereiken. Vrouwen die afkomstig zijn vanuit Somalische, Eritrese, Peul-  of andere gemeenschappen worden zeker aangemoedigd te solliciteren.

Functie: Sociaal werker (v/m/x)

Type en duur contract: halftijds contract – Vervanging in kader van zwangerschaps-/moederschapsverlof 19/04/2021 – 10/09/2021 (onder voorbehoud)

Equivalent aan voltijdse opdracht: 50%

Functieomschrijving

Als sociaal werker (v/m/x) verzeker je de inloopspreekuren in Brussel en in Gent en volg je meldingen van risicosituaties gendergerelateerd geweld op. Dit houdt in dat je zowel een onthaalfunctie opneemt, als dat je langdurige sociale begeleiding biedt wanneer hier nood aan is. Verder sta je in voor het opstellen van sociaal verslag, voor administratieve ondersteuning en wordt je gevraagd informatie te verschaffen bij sociale dossiers en doorverwijzing.

Daarnaast sta je in voor het organiseren van groepsactiviteiten met verschillende doelgroepen (seksuele en reproductieve rechten) en van vormingen voor professionals (v/m/x).

Tot slot neem je regelmatig deel aan teamvergaderingen.

Profiel

  • Beschikt over een relevant (bachelor) diploma;
  • Ervaring in het werken met nieuwkomers (v/m/x) en kennis van de problematiek van genitale verminking en andere vormen van gender gerelateerd geweld, alsook kennis over de procedure voor internationale bescherming omwille van deze redenen is een meerwaarde;
  • Talen: kennis van het Nederlands, Engels, Frans. De kennis van (een) nationale Afrikaanse ta(a)l(en) is een troef voor de rechtstreekse communicatie met personen uit de doelgroepen die geen Frans of Engels spreken;
  • Gezochte kwaliteiten: autonome werkhouding, beschikbaarheid, luisterbereidheid en flexibele instelling tav werkuren en verplaatsingen over heel Vlaanderen.

Aanbod

  • Een contract van bepaalde duur (0,5 VTE)
  • Een afwisselende functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief;
  • Een correcte verloning volgens barema (PC 332) met overname van relevante anciënniteit, vergoeding woon- werkverkeer;
  • Ondersteuning door de coördinatrice (v/m/x) Vlaanderen en collega’s

Contact

Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Katrien De Koster Katrien@gams.be en Jessica Tatout Jessica@gams.be voor 1 maart 2021. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 4 maart in de namiddag.

Aarzel niet contact op te nemen met Jessica voor meer info over de job:   0493/40.52.90. of Jessica@gams.be.


No Replies to "Vacature: Sociaal werker (v/m/x) GAMS Vlaanderen (0,5 VTE)"