Voorkomen van en reageren op VGV in noodgevallen en humanitaire situaties

Tussen oktober en november 2020 kwamen 76 experts van 44 organisaties in 31 landen en 5 wereldregio’s online samen om deel te nemen aan meerdere virtuele dialoogsessies met belanghebbenden in de aanloop naar de vergadering van de VGV-donorwerkgroep op 16 en 17 november 2020. De online discussies richtten zich op “Preventie van en reactie op Vrouwelijke Genitale Verminking van vrouwen in noodsituaties en humanitaire contexten” met het expliciete doel om een concrete reeks aanbevelingen te doen aan de donoren en de belangrijkste actoren op het terrein.

Context van de dialoog

De dialoog werd georganiseerd door AIDOS, GAMS België en het End FGM European Network in het kader van het UNFPA-UNICEF Joint Programme on FGM supported project “Building Bridges between Africa and Europe to tackle FGM“. Het bouwt voort op het werk van de Community of Practice on FGM (CoP FGM), die virtuele ruimtes biedt voor collectieve discussie, ideeën en het delen van informatie over Vrouwelijke Genitale Verminking, terwijl het een Building Bridges-perspectief (gericht op Afrika en Europa) toepast.

Zie ook: Webinar CoP-VGV : Voorkomen van en reageren op VGV in humanitaire situaties – GAMS

De resultaten

Aan het einde van de reeks bijeenkomsten van belanghebbenden werd een rapport opgesteld waarin de resultaten van de internationale dialoog werden verzameld en werd de Webinar “Leaving No One Behind: Target 5.3 in Emergencies” op 12 november 2020 gehouden om deze conclusies en aanbevelingen te presenteren.

Lees hier het rapport “Preventing and Responding to Female Genital Mutilation in Emergency and Humanitarian Contexts” in het Engels

Lees hier de samenvatting van het rapport in het Engels

Bekijk de Webinar hier

Lees hier de Webinar Synthesis “Leaving No One Behind: Target 5.3 in Emergencies” in het Engels

Lees hier de Webinar Synthesis “Leaving No One Behind: Target 5.3 in Emergencies” in het Frans


No Replies to "Voorkomen van en reageren op VGV in noodgevallen en humanitaire situaties"