Vacature: Sociaal werker (v/m/x) GAMS Vlaanderen (0,5 VTE)

GAMS België, een non-profit organisatie die actief is op het gebied van preventie van vrouwelijke genitale verminking en vroege en/of gedwongen huwelijken, is op zoek naar een sociaal werker voor Vlaanderen vanaf januari 2020.

GAMS België vzw werd opgericht in 1996 en bestaat uit een groep van zowel mannen als vrouwen van verschillende origine die strijden tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV) en andere vormen van gender gerelateerd geweld (gedwongen huwelijken). De vereniging organiseert sensibiliseringsactiviteiten en cultuur sensitieve vormingen voor professionals (v/m/x). Daarnaast pleit GAMS op Vlaams, nationaal en internationaal niveau voor de preventie van VGV en gedwongen huwelijken. GAMS ondersteunt individuen die direct of indirect te maken kregen met genitale verminking en/of andere vormen van gender gerelateerd geweld door hen te begeleiden naar de gepaste diensten (gezondheidszorg, juridische hulp …). Sinds 2009 organiseert GAMS ook psychologische consultaties, zowel individueel als in groep.

GAMS is een feministische en activistische organisatie die vertrekt vanuit het verzet en de kracht van de leden van de betrokken gemeenschappen zelf. Het vermijdt een (neo)koloniaal discours en wenst een representatie te zijn van de doelgroepen die de organisatie wil bereiken. Vrouwen die afkomstig zijn vanuit Somalische, Eritrese of Peulgemeenschappen worden zeker aangemoedigd te solliciteren.

Functie: Sociaal werker (v/m/x)

Type en duur contract: halftijds contract – onbepaalde duur

Equivalent aan voltijdse opdracht: 50%

Functieomschrijving:

 Als sociaal werker (v/m/x) verzeker je de inloopspreekuren in Antwerpen en in Limburg (Hasselt) en volg je meldingen van risicosituaties gendergerelateerd geweld op. Dit houdt in dat je zowel een onthaalfunctie opneemt, als dat je langdurige sociale begeleiding biedt wanneer hier nood aan is. Verder sta je in voor het opstellen van sociaal verslag, voor administratieve ondersteuning en wordt je gevraagd informatie te verschaffen bij sociale dossiers en doorverwijzing.

Daarnaast sta je in voor het structureel organiseren van groepsactiviteiten met verschillende doelgroepen (seksuele en reproductieve rechten).

Tot slot neem je regelmatig deel aan teamvergaderingen en interne werkgroepen in Brussel en neem je deel aan regionale overlegmomenten met partners (Antwerpen en Limburg).

Profiel:

  • Beschikt over een relevant (bachelor) diploma;
  • Ervaring in het werken met nieuwkomers (v/m/x) en kennis van de problematiek van genitale verminking en andere vormen van gender gerelateerd geweld, alsook kennis over de procedure voor internationale bescherming omwille van deze redenen is een meerwaarde;
  • Talen: zeer goede kennis van het Nederlands en goede kennis van Engels, Frans. De kennis van nationale Afrikaanse talen is een troef voor de rechtstreekse communicatie met personen uit de doelgroepen die geen Frans of Engels spreken;
  • Gezochte kwaliteiten: autonome werkhouding, beschikbaarheid, luisterbereidheid en flexibele instelling t.a.v. werkuren en verplaatsingen over heel Vlaanderen.

Aanbod:

  • Een contract van onbepaalde duur (0,5 VTE)
  • Een afwisselende functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief;
  • Een correcte verloning volgens barema (PC 332), vergoeding woon- werkverkeer;
  • Ondersteuning door de coördinatrice (v/m/x) Vlaanderen en collega’s

Contact:

Stuur uw CV en motivatiebrief naar Katrien De Koster katrien@gams.be en Kelly Beutels Kelly@gams.be voor 14 december 2020

 U kan ook altijd bellen naar Kelly Beutels voor meer informatie over de job: 0495/93.93.18.


No Replies to "Vacature: Sociaal werker (v/m/x) GAMS Vlaanderen (0,5 VTE)"