De visie en statuten van GAMS

GAMS België (Groep voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking) werd opgericht in 1996.

De oprichtingsstatuten zijn in de loop van de jaren zeer weinig veranderd. In 2008 werden kindhuwelijken en / of gedwongen huwelijken toegevoegd aan de missies van GAMS. Dit is de enige grote verandering sinds de oprichting van de organisatie.

Vandaag is het 23 jaar geleden dat GAMS ontstond. GAMS België heeft zich in die tijd ontwikkeld op het vlak van human resources (van een volledig vrijwillige beweging tot 14 werknemers tot nu toe), geografische spreiding (met een nationale en regionale werking, maar ook met Europese en internationale projecten) en op het vlak van expertise binnen het team ( sociaal, psychologisch, gezondheid, sociaal-cultureel, onderzoek, communicatie, …). In de afgelopen jaren is GAMS bekend geworden als een expertisecentrum omtrent meerdere thema’s zoals andere vormen van gendergerelateerd geweld en andere praktijken die de seksuele integriteit aantasten (chirurgische interventies bij intersekse kinderen, jongensbesnijdenis, cosmetische chirurgie van de geslachtsorganen, overmatige episiotomieën …).

De statuten moeten een weerspiegeling zijn van het werk op het terrein en de omvang van de expertise van GAMS. Daarnaast is het ook belangrijk om een duidelijk actiekader vast te leggen conform de human resources en de financiële middelen die GAMS ter beschikking heeft. De missies die intern vastgelegd werden, dienen tot slot weerspiegeld te worden in onze statuten die in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd zijn.

Daarom lanceren we een enquête; een online vragenlijst waarbij de leden (v/m/x) van het bezoldigde team, de vrijwilligers (v/m/x) en deelnemers (v/m/x) aan de activiteiten van de GAMS, de leden (v/m/x) van de raad van bestuur, maar ook externe partners hun mening kunnen geven. De vragenlijst behandelt de wijzigingen op vlak van de activiteiten en de expertise van GAMS én de mogelijke wijzigingen in onze statuten.

Wij rekenen op uw deelname en aarzel niet om de vragenlijst te delen!

Online vragenlijst hier beschikbaar

Alvast bedankt!
Fabienne Richard
Directrice van GAMS België


No Replies to "De visie en statuten van GAMS"