Gendergerelateerd geweld: een nieuwe cartografie van professionals

In het kader van het Europees project ACCESS en het project “Gender-based violence and asylum” zal GAMS vzw nieuwe online een  sociale kaart publiceren.  Deze sociale kaart brengt de partners in beeld die ondersteuning bieden aan personen (v/m/x) met een migratieachtergrond die geconfronteerd worden met gendergerelateerd geweld.

Professionals identificeren

Het doel is professionals, verenigingen en andere actoren, die werken met personen met een migratieachtergrond en die geconfronteerd werden met gendergerelateerd geweld, te identificeren. We brengen actoren in kaart uit verschillende sectoren: maatschappelijk, medisch, psychologisch en juridisch.

Doelgroepen beter bereiken…

Via de sociale kaart kunnen zowel betrokken personen als professionals informatie krijgen. Door een aantal criteria in te vullen, kan men antwoorden vinden op specifieke en individuele vragen. De kaart is interactief en gebruiksvriendelijk, en wordt uitgewerkt in 10 talen die regelmatig gesproken worden binnen migrantengemeenschappen in Europa.

…door de toegang tot uw dienst te verbeteren

Vrouwen met een migratieachtergrond lopen een groter risico om geconfronteerd te worden met gendergerelateerd geweld: Genitale verminking, partnergeweld, gedwongen huwelijk en mensenhandel zijn hier een aantal voorbeelden van. Het doel van ACCESS- is de bescherming en ondersteuning voor deze vrouwente verbeteren.

Wanneer?

De sociale kaart van ACCESS zal gelanceerd worden in november 2019.

Uw organisatie opnemen in de sociale kaart?

Dat is gemakkelijk! Om u als professional of als organisatie te registreren op de sociale kaart, volstaat het volgend formulier in te vullen:

Inschrijvingsformulier

Contactpersonen

 

Met steun van:


No Replies to "Gendergerelateerd geweld: een nieuwe cartografie van professionals"