Vacature: Sociaal werker (v/m/x) GAMS Vlaanderen (0,5 VTE)

GAMS België vzw werd opgericht in 1996 en bestaat uit een groep van zowel mannen als vrouwen van verschillende origine die strijden tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV) en andere vormen van gender gerelateerd geweld (gedwongen huwelijken). De vereniging organiseert sensibiliseringsactiviteiten voor de betrokken gemeenschappen (gemeenschappen waar VGV uitgevoerd wordt) en cultuur sensitieve vormingen voor professionals (v/m/x). Daarnaast pleit GAMS op Vlaams, nationaal en internationaal niveau voor de preventie van VGV en gedwongen huwelijken. GAMS ondersteunt individuen die direct of indirect te maken kregen met genitale verminking en/of andere vormen van gender gerelateerd geweld door hen te begeleiden naar de gepaste diensten (gezondheidszorg, juridische hulp, …). Sinds 2009 organiseert GAMS ook psychologische consultaties, zowel individueel als in groep.

Kortom: Het hoofddoel van GAMS is bij te dragen aan de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking, gedwongen huwelijken en andere vormen van gender gerelateerd geweld in Vlaanderen, België en in de rest van de wereld.

Dit wil GAMS bereiken aan de hand van 4 specifieke doelstellingen:

 • Cultuursensitief werken rond preventie en signalering van risicosituaties met als doel VGV, gedwongen huwelijken en andere vormen van gender gerelateerd geweld te verhinderen bij vrouwen en meisjes die het risico lopen een vorm van geweld te ondergaan;
 • De gevolgen van VGV, gedwongen huwelijken en andere vormen van gender gerelateerd geweld op psychologisch, sociaal en gezondheidsniveau opvangen door een algemene ondersteuning te bieden aan vrouwen en meisjes en hun omgeving;
 • Overleg en intersectorale acties stimuleren, lobbyen op regionaal, Vlaams, nationaal en internationaal niveau;
 • Projecten die strijden tegen VGV, gedwongen huwelijken en andere vormen van gender gerelateerd geweld ondersteunen.

GAMS is een feministische en activistische organisatie die vertrekt vanuit het verzet en de kracht van de leden van de betrokken gemeenschappen zelf. Het vermijdt een (neo)koloniaal discours en wenst een representatie te zijn van de doelgroepen die de organisatie wil bereiken. (www.gams.be)

Functie: Sociaal werker (v/m/x) – PDF

Type en duur contract: halftijds contract – onbepaalde duur

Equivalent aan voltijdse opdracht: 50%

Functieomschrijving:

Als sociaal werker (v/m/x) verzeker je de inloopspreekuren in Antwerpen en in Limburg (nog vast te leggen) en volg je meldingen van risicosituaties gendergerelateerd geweld op. Dit houdt in dat je zowel een onthaalfunctie opneemt als dat je langdurige sociale begeleiding biedt wanneer hier nood aan is. Verder sta je in voor het opstellen van sociaal verslag, voor administratieve ondersteuning en wordt je gevraagd informatie te verschaffen bij sociale dossiers en doorverwijzing.

Daarnaast sta je in voor het structureel organiseren van groepsactiviteiten met verschillende doelgroepen (seksuele en reproductieve rechten).

Tot slot neem je regelmatig deel aan teamvergaderingen en interne werkgroepen in Brussel en neem je deel aan regionale overlegmomenten met partners (Antwerpen en Limburg).

Profiel:

 • Beschikt over een relevant bachelor diploma;
 • Ervaring in het werken met nieuwkomers (v/m/x) en kennis van de problematiek van genitale verminking en andere vormen van gender gerelateerd geweld is een meerwaarde;
 • Talen: perfecte kennis van het Nederlands, Engels, Frans. De kennis van (een) nationale Afrikaanse ta(a)l(en) is een troef voor de rechtstreekse communicatie met personen uit de doelgroepen die geen Frans of Engels spreken;
 • Gezochte kwaliteiten: autonome werkhouding, beschikbaarheid, luisterbereidheid en flexibele instelling tav werkuren en verplaatsingen over heel Vlaanderen.

Aanbod: 

 • Een contract van onbepaalde duur (0,5 VTE);
 • Een afwisselende functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief;
 • Een correcte verloning volgens barema (PC 332) met overname van relevante anciënniteit, compensatie voor weekendwerk, vergoeding woon- werkverkeer;
 • Ondersteuning door de coördinatrice (v/m/x) Vlaanderen en collega’s

Contact:

 Stuur uw CV en motivatiebrief naar info@gams.be voor 20 augustus 2019.
 U kan ook bellen naar Jessica Tatout voor meer info over de job: 0493/40.52.90.


No Replies to "Vacature: Sociaal werker (v/m/x) GAMS Vlaanderen (0,5 VTE)"