Uitnodiging vorming vrouwelijke genitale verminking

Vorming vrouwelijke genitale verminking

Donderdag 19 april en vrijdag 20 april 2018
Casa Rosa, Salon 2. Kammerstraat 22, 9000 Gent

Misschien verwachten we het niet onmiddellijk, maar vrouwelijke genitale verminking (VGV) is een thema dat ook in Vlaanderen voorkomt. Onderzoek in 2012 toonde aan dat in Vlaanderen 6761 meisjes en vrouwen mogelijks te maken krijgen met de praktijk. Voor Oost-Vlaanderen lag dit cijfer op 1275. Verwacht wordt dat dit aantal ondertussen gestegen is.

Vrouwen die VGV ondergingen of meisjes die hier een risico op lopen, kunnen beroep doen op verschillende ondersteuningsdiensten. Betrokken personen vinden momenteel slechts moeilijk toegang tot deze diensten omdat de aanwezigheid van of het risico op VGV vaak niet herkend wordt. Het thema wordt dan ook nog niet standaard besproken in basisopleidingen voor eerstelijnsprofessionals. Zij spelen echter een pertinente rol in de ondersteuning en bescherming van betrokken personen. Om deze professionals (sociaal werkers/-sters, leerkrachten, gezondheidsdeskundigen, begeleiders/-sters enz.) te ondersteunen in de herkenning van het fenomeen en de begeleiding van betrokken families/personen, organiseert GAMS vzw opnieuw een gratis tweedaagse vorming in Gent.

Meer informatie of inschrijven:jessica@gams.be – 0493 40 52 90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GAMS Permanentie in GENT 

Elke 1e en 3e maandag van de maand organiseert GAMS vzw een inloopspreekuur in de lokalen van De Sloep (Bevelandstraat 26, 9000 Gent). Personen die geconfronteerd werden met VGV kunnen hier terecht voor vragen, doorverwijzing naar gepaste instanties of individuele begeleiding.

Info: jessica@gams.be – 0493 40 52 90

Met steun van New Life Fund en Stad Gent


No Replies to "Uitnodiging vorming vrouwelijke genitale verminking"