De 20ste verjaardag van GAMS België

Op 28 mei 2016 vierde GAMS België haar 20ste verjaardag in het bijzijn van meer dan 200 personen.
GAMS20-2M4A2013

“Als jullie blijven strijden, zullen jullie steeds mijn steun krijgen,” beloofde Charles Picqué aan GAMS België tijdens de openingsceremonie. Hij werd vergezeld door voorzitster Khadidiatou Diallo, directrice Fabienne Richard, algemeen bestuurder van het Houtman Fonds Marc Vainsel en eerste secretaresse van de ambassade van Senegal in België Nafissatou Diop Diallo.

De openingsceremonie werd gevolgd door een prachtig moment vol emotie en hoop gedeeld door een dertigtal jonge meisjes die beschermd werden tegen genitale verminking en die op het podium klommen om Khadia en het GAMS-team te bedanken. Sinds het begin van GAMS België in 1996, werden al meer dan 3500 kinderen en meisjes beschermd tegen genitale verminking.
GAMS20-2M4A2372

Voor het recht om als meisje geboren te worden en als vrouw te leven”, verklaarde Mariam, een meisje dat GAMS België als kind leerde kennen en dat zich nu op haar beurt wil engageren in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking.

Maak kennis met het volledige GAMS-team via de video die speciaal werd gemaakt ter gelegenheid het 20-jarig bestaan van GAMS België.

GAMS20-2M4A2545

In de namiddag hielden GAMS België, Intact, Gezamenlijke Strategie voor de strijd tegen VGV, Siréas en het project Men Speak Out informatiestands om hun werk voor te stellen aan de bezoekers.

Er werd ook een stand voorzien in het kader van het nieuwe meterschapprogramma in Senegal. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier!

Om 14u werd een debat georganiseerd over de rol van de diaspora in de strijd tegen genitale verminking. Deelnemers/-neemsters aan het debat waren: Seydou Niang (GAMS België), Aicha Dabalé (Femmes solidaires), Marie Arena (afgevaardigde Europees Parlement), Julie Milquet (kabinet van Minister Frémault) en Catherine Gigante (aanspreekpunt Gender, DGD).

Het 20-jarig bestaan van GAMS België betekent ook 20 jaar steun vanuit allerlei hoeken, zowel politiek als sociaal. Sommigen van deze steungevers maakten een video waarin ze vertellen over hun ervaringen met GAMS België en over hun wensen en hoop voor de toekomst. Ontdek zelf deze mooie compilatie:

Na het vertonen van de film door de jongerengroep van GAMS vzw, was het tijd voor de première van het theaterstuk “Silence de plomb, paroles de soi(e)” (Loden stilte, zijden woorden). Dit werd gebracht door het gezelschap Ebullition met medewerking van het opvangcentrum voor asielzoekest/-zoeksters van Florennes. Tegelijkertijd schitterend en ijzingwekkend, neemt deze collectieve theatrale getuigenis u mee langs het parcours van een vrouw: van haar besnijdenis en gedwongen huwelijk tot haar asielprocedure in België. Blijft u graag op de hoogte van toekomstige voorstellingen? Neem  dan zeker een kijkje op hun Facebook pagina!

‘s Avonds werd GAMS België vergezeld door de getalenteerde Dobet Gnahoré, die het publiek bekoorde met haar meertalige zang en energieke dans! Het voorprogramma werd verzorgd door Yalikatou en Alpha.

Bij deze wenst GAMS België iedereen die de vereniging doorheen de jaren steunde, te bedenken: vrijwilligers/-sters, partnerverenigingen, politici, besturen en donoren. U heeft elk op uw eigen geholpen om GAMS België op te bouwen en om deze dag mogelijk te maken!

VIND AL ONZE FOTO’S TERUG OP ONZE FACEBOOK PAGINA


No Replies to "De 20ste verjaardag van GAMS België"